Däckbytardagar

24366087_m

Vill du byta dina däck till en låg kostnad och utan slit samtidigt som du bidrar till en god sak?

Round Table 92 Umeå Björkstaden genomför årligen flera välgörenhetsevenemang. Ett av dessa är att vi genom ett unikt samarbete med Biltema och Hjältarnas står placerade på Biltemas parkering under en helg där vi skiftar däck och informerar om hjältarnas hus.

Däckbytardagarna våren 2015

En lördag och söndag vår och höst är vi på plats på Biltemas parkering på Mariedal i Umeå för att byta däck på personbilar. Bytet är gratis men vår förhoppning var att man kunde skänka en gåva till Hjätarnas hus som tack för hjälpen.  150kr per bil är förslaget men flera skänker långt mycket mer.

Dagarna genomfördes första gången våren 2015 och blev en succé då vi bytte däck på totalt ca 75 bilar och drog in mellan 13 och 14000kr till Hjältarnas hus. Lördagen var lite mer stillsam men på söndagen hade vi kö redan när vi öppnade och bytte i snitt däck på en bil var 6e minut mellan kl 10 och 15.

Våren 2016 återkommer vi när det är dags att lägga på sommardäcken. Håll utkik här för mer information.

Bra att veta

Vi kan endast byta däck på personbilar då vi saknar utrustning för tyngre fordon. Däcken har du med dig i bilen. Vi hjälper till med ur och i lastning, skiftning samt pumpning. Vi förutsätter att du har däck som är hela och som uppfyller de lagstadgade normerna om minsta mönsterdjup på 1,6mm på det mest slitna delarna för sommardäck och 3mm för vinterdäck. Vill du läsa mer om kraven finner du information på http://www.ntf.se/konsument/dack/default.asp?RecID=33712

Är det dags att köpa nya däck så rekommenderar vi närliggande HB Däck på Formvägen 8D, bara några hundra meter från Biltema där vi håller till.

 

Våra samarbetspartners

Hjältarnas Hus

Alla intäkter från dagen går oavkortat till föreningen Hjältarnas Hus som kämpar för att bygga ett hus vid Norrlands Universitetssjukhus där familjer kan få ett tillfälligt hem när någon drabbas av långvarig sjukdom. Se mer om Hjältarnas Hus på http://hjaltarnashus.se/ eller kom och träffa representanter på Däckbytardagarna som du kan prata med undertiden vi byter dina däck.

HjaltarnasHus_B_cmyk

 

 

 

 

Biltema

Dagen skulle inte vara möjlig att genomföra utan rätt prylar och en bra plats att hålla till på. Biltema i Umeå ställer mycket generöst upp med båda delarna. Biltema har på Mariedal, efter E4 Norrut en stor parkering med gott om plats. Man har också en butik som dignar av rätt prylar för att genomföra juste n sådan dag. Passa på att ta ett besök i butiken medan vi skiftar dina däck så förenar du nytta med nöje. I butiken finns både ett stor sortiment av grejer för fritid, bygg, hobby och bilar så klart. Men även ett café med bra priser på kaffe, korv och mycket mer.

Biltema-blue

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.